Guide til §11 (særlige vilkår)

Det er lejeloven og boligreguleringsloven, der bestemmer, hvilke vilkår der gælder for udlejning af alle private lejemål. Det er derfor også et krav, at en lejekontrakt tager udgangspunkt i disse love for at den er gyldig. En særlig paragraf i lejekontrakten, paragraf 11 “særlige vilkår”, er det eneste område, der giver udlejer mulighed for at afvige lovene eller tilføje yderligere vilkår til lejekontrakten. Hertil kommer, at paragraf 11 fungerer som et tillæg til lejekontrakten, der ellers indeholder alle de lovpligtige standardvilkår, man ikke kan afvige fra.

Hvad omfatter “særlige vilkår”?

De vilkår, der må skrives ind i paragraf 11, er eksempelvis, om lejer har ret til at leje lejemålet i en tidsbegrænset periode, hvordan lejer må bruge lejemålet. Det vil sige, om lejer må ryge indenfor, om lejer skal sørge for at lufte ud dagligt og ikke tørre tøj i lejemålet, og hvorvidt lejer må male vægge i andre farver, bore huller i vindueskarmen, bordplader mm. Hvis man som udlejer vil tilføje noget til paragraf 11, er det meget vigtigt at kende til de vilkår i lejeloven, hvor det er tilladt at afvige fra eller tilføje ekstra. Derudover er det også meget vigtigt, at sådanne vilkår formuleres juridisk korrekt for at opnå gyldighed.

Vi har udfærdiget en guide samt forslag til ordlyd til lejekontraktens §11, som du som udlejer kan downloade, tilpasse og benytte i lejekontrakten. Hvis du har brug for en engelsk oversættelse, er du velkommen til at kontakte os på hello@squarefeet.dk


Sammenlign produkt (0)


§11 Guide

§11 Guide

Det er lejeloven og boligreguleringsloven, der bestemmer, hvilke vilkår der gælder for udlejning af ..

199.00 DKK Ekskl. Moms: 159.20 DKK

Viser 1 til 1 af 1 (1 Sider)